www.2011youth.com internetowa hurtownia zabawek z zabawkami

W dzisiejszych czasach niewiele jest tematów, które bez zastanowienia można by nazwać tematami tabu. Zawdzięczamy to takim ludziom, jak Alfred Kinsey, który opublikował swój słynny raport dotyczący seksualności Amerykanów.

Seks nawet w tak z pozoru liberalnym i otwartym społeczeństwie, jakim należy określić społeczeństwo amerykańskie, przez długie lata był tematem tabu. Trudno powiedzieć, że wspomnianemu naukowcowi zależało na tym, żeby to zmienić, czy też przyczynił się do tego nieświadomie.

Faktem jest jednak to, że postanowił on zbadać seksualność mieszkańców Stanów Zjednoczonych i zrobił to, po czym opublikował swój raport, a ten wywołał poruszenie w całym kraju. Kinsey dowiódł swoimi badaniami, że społeczeństwo można badać pod bardzo różnymi względami i dzięki temu ujawniać fakty, których mało kto by się spodziewał.

Jak widać, nie wszystko jest takie oczywiste i warto sięgać głębiej, żeby lepiej poznać siebie i ludzi wśród których żyjemy. Zdaje się, że jednak najczęściej lepiej jest wiedzieć, niż nie wiedzieć, nawet jeśli prawda nie jest dla nas korzystna.